Kuidas valmib Wösel õunasiidriäädikas? - Käsitööäädikad Saaremaalt

Kuidas valmib Wösel õunasiidriäädikas?

Kuidas valmib Wösel õunasiidriäädikas?

Kuidas valmib Wösel õunasiidriäädikas?

Meie naturaalne õunasiidriäädikas valmib Saaremaal kasvanud sügisõuntest.  Külmpressitud õunamahlast kääritame õunasiidri ning peale seda toimub oksüdatsioon, mille tulemusel valmib äädikas. 

Wösel äädikad valmivad minimaalselt 6-8 kuuga

Oma parima maitse saavutab ta siiski umbes 8 kuuga. Loomulikult ei ole see kõik nii lihtne kui tundub kuna tegelikult peab äädikameister oma hoolealuse hingeeluga kogu aeg kursis olema, jälgides maitset ning happesust.

Wöseli äädikad valmivad käsitööna ja iga äädikatega toimetatud tund ja päev on lõpptulemust väärt. Meie usume, et õunaäädikat võiks liigitada suppertoitude sekka, kuna õunasiidriäädikatele omistatakse palju kasulikke omadusi sh seedimise korrastamine, veresuhkrutaseme stabiliseerimine, tervisliku kehakaalu hoidmine jne.

Kuidas tunda ära kvaliteetne õunasiidriäädikas

Kvaliteetne õunasiidriäädikas valmib õunamahlast mitte õunapressimisjääkidest, ilma lisatud suhkruteta ja/või sünteetiliste lisanditeta. Oluline on äädikat valides ka see, et ta oleks pastöriseermata ja filtreerimata, teisisõnu sisaldaks äädika „ema“. Mõned käsitööäädikad meenutavad oma lõhnalt atsetooni, seal on kas kääritusprotsessis midagi valesti läinud või ei ole äädikate eest piisavalt hoolt kantud.

Käsitööäädikad ei suuda oma hinnaga kuidagi võistelda suurtootjate toodanguga, kuid maitseomadustega kindlasti. Suurtootjate äädikad ja käsitöötootjate äädikaid on raske võrrelda, võib isegi öelda, et tegemist on kahe täiesti erineva tootega.

Õunasiidriäädikat valides jälgi kindlasti, et toode oleks elus, st pastöriseerimata ja filtreerimata.

Vaata ka neid postitusi...

Scroll to Top