Peedihummus Wöseli õunasiidriäädikaga maitseb taevalikult ning on kalorivaene, kuid samas väga toitev!
Selle imemaitsva peedihummuse tarvis läheb sul vaja:
- 1 purk konserveeritud kikerherneid (400g purk)
- 200 g ahjus röstitud punast peeti
- 3 spl oliivõli
- 3 spl tahinit ehk seesamipastat
- 1,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 2-3 küüslauguküünt
- 5-6 spl Wösel õunasiidriäädikat
- Soola ja jahvatatud musta pipart
- Maitsestamiseks võib lisada näpuotsaga riivitud sidrunikoort
Toimeta nii:
Aseta tükeldatud toores peet ahjuvormile, nirista peale oliivõli ja pisut soola. Rösti ahjus kuniks peet on läbi küpsenud ja servad pisut krõbedamaks muutunud. Pane herned ja peet sellisesse kausse, kus saad hernepasteeti hiljem saumikseriga töödelda. Lisa oliivõli, tahini, jahvatatud vürtsköömned (ei ole tavalised köömned), küüslauk, sool, pipar ning pool äädikast. Töötle saumikseriga ühtlaseks massiks. Maitse järgi lisa soola, sidrunikoort ja äädikat juurde kuniks pasteet on sobiva maitsekooslusega. Hummusepasteet sobib hästi tippimiseks köögiviljakangidega, määrimiseks leivale või riisivahvlile. Et asja veel maitsvamaks ja tervislikumaks muuta, võib pasteediga kaetud leivale veel kuhjaga idandeid lisada. Mitmekesistab söögilauda ning on väga maitsev alternatiiv lihale. Kikerherned sisaldavad rohkelt taimset valku, mineraalaineid ning kiudaineid.