Suvine salat õunasiidriäädikaga retsept toidab 3-4 inimest.
Tegemist on absoluutse suvise „must have“ salatiga. Lisaks sellele, et suvine salat õunasiidriäädikaga näeb isuäratav välja, on ta ka väga maitsev. Maasikate ja mündilehtede kooslus koos apelsini-õunaäädika vinegretiga on ülimõnus ja tasub katsetamist. Salat sobib hästi nautida koos juustu või linnulihaga ja miks mitte ka suviselt kerge veiniga.
Apelsini vinegreti jaoks on vaja:
- 75 ml värskelt pressitud apelsinimahla
- 4 sl Wöseli õunasiidriäädikat meega
- 6 sl õli
- 2 sl mett
- Soola
- Värskelt purustatud musta pipart
Kui sul kodus just mahlapressi pole, siis väga mugav on värsket apelsinimahla pressida, kui lõikad apelsini pooleks ning poole apelsini keskele surud kahvli. Ühe käega keeruta kahvlit ning teisega pigista apelsinpoolikut. Mahl voolab kerge vaevaga välja. Lisa ülejäänud koostisosad ning sega. Vinegrett sega kokku eraldi kausis või kannus ning nirista salatile vahetult enne serveerimist või siis kui salat on juba tõstetud taldrikule.
Värske salati jaoks on vaja:
- 100 g lambasalatit
- 2 peotäit piparmündilehti
- 1 tk keskmist punast sibulat
- 10-15 tk maasikat
- 10-15 tk viinamarja
- Poole granaatõuna seemned *väga hästi sobib sellesse kooslusesse ka arbuus ja kurk.
Tõsta lambasalat ja piparmündilehed suuremasse kaussi, viiluta sibul ratasteks ja lisa salatile. Puhasta granaatõun ja eralda kestast seemned, pooled seemned lisa salatisse. Tükelda maasikad ja poolita viinamarjad, lao salatile. Sega kergelt salat läbi, jälgi, et seemned ja marjad ei jääks põhja. Vajadusel lao salatile marju ja granaatõunaseemneid, et muuta salati visuaalne pool veelgi isuäratavamaks.