Isutab mingi snäki järele? Selle asemel, et poest kähku kartulikrõpsud haarata proovi hoopis neid ise teha – lehtkapsast!
Lehtkapsakrõpsud valmivad järgnevast:
- 130 g vartest lahti rebitud lehtkapsa lehti (kaal ilma varteta)
- 2-2,5 spl oliiviõli
- 2-2,5 spl Wösel õunasiidriäädikat meega
- meresoola
- seesamiseemneid
Toimeta nii:
Eemalda kapsalt varred ja rebi lehed suupärasteks tükkideks. Kapsa lehed peaksid enne valmistamist oleme täiesti kuivad. Pane kapsas suuremasse kaussi, lisa 2 spl äädikat ja 2 spl oliivõli. Masseeri tugevalt äädikas ja õli lehtedele, nii et lehed on ühtlase kihiga kaetud. Kui tundub, et lehed jäid ikka liiga kuivaks ja sool ning seemned ei kinnitu lehtedele hästi, lisa pool supilusikatäit nii äädikat kui ka õli. Jälgi, et lehed ei oleks liiga õlised ja niisked, muidu ei saa nad ahjus ilusasti valmis, vaid jäävad nätsked. Raputa lehtedele meresoola. Umbes nii palju, et maitses tunned õrnalt soola. Soolaga ei tasu liialdada, kuna ahjus kapsas tõmbub kokku ja võib jääda liiga soolane.
Raputa peale seesamiseemneid ja lao kapsalehed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jälgi, et lehed üksteise vastas ei oleks. Küpseta pöördõhuga alumisel astmel 140 kraadiga 9 minutit. Ära jäta kauemaks ahju, kuna kale kapsas kipub kiiresti kõrbema. Mõni suurem kapsaleht, mis tundub, et jäi nätskeks, pane veel pooleks minutiks tagasi ahju.
PS! Tulisema maitse saamiseks võib lehtedele raputada cayenne või tšillipipart. Kui valmistad krõpse suurema koguse, pane lehtkapsakrõpsud õhutihedasse toidukarpi. Säilivad nädala kindlasti, kui mitte rohkem.