Imekaunid ning taevalikult maitsvad väikesed “Pavlova” koogikesed sobivad kaunistama igat peolauda.
Pavlova koostisosad:
Beseepõhi:
- 4 tk toasooja munavalget
- 200 g rafineerimata roosuhkrut
- 3 tl vaniljesuhkrut
- 1 tl maisitärklist
- 1 spl Wösel õunasiidriäädikat
- Soola
Kreem:
- 400 g toasooja maitsestamata toorjuustu
- 400 g vahukoort
- 2 spl rafineerimata roosuhkrut
- Hapukaid marju, sõstraid, mustikaid, maasikaid, vaarikaid jne.
Toimeta nii:
Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga kuni munavalge hakkab pisut vormi hoidma. Jaga suhkur kolme osasse ja lisa esimene osa. Vahusta kuniks suhkrukristallid on enam-vähem lahustunud, lisa teine osa ja vahusta. Koos kolmanda osa suhkruga lisa vaniljesuhkur. Vahusta kuni suhkrukristallid on enam-vähem lahustunud ning munavalgevaht on kohev ja läikiv. Viimasena lisa tärklis ja äädikas ning sega.
Laota ahjuplaadile küpsetuspaber, tõsta besee võrdsete tupsudena ahjuplaadile, silu ning vormi beseed lusika või spaatliga. Besee ahjus pisut paisub. Kui ahi on saavutanud 160 kraadi, pane ahjuplaat keskmisele astmele ja keera kuumus 110 kraadi peale, küpseta vähemalt 40 minutit. Ära vahepeal ahjuust ava ega beseed puuduta. Jäta besee ahju ja keera kuumus kinni. Kui koogiga väga kiire ei ole, jäta pärast ahju kinnikeeramist besee ahju. Lase ahjul ja beseel koos jahtuda.
Kreemi jaoks lisa toasoojale maitsestamata toorjuustule suhkur ning vahusta, kuni suhkrukristallid on sulanud. Vahusta vahukoor. Sega omavahel vahukoor ja toorjuust. Pane kreem külmkappi, seda on lihtsalt mõnusam beseele tõsta, kui ta on pisut hangunud. Tõsta kreem vahetult enne serveerimist beseele, lisa marjad ning maitsev kook ongi valmis.
Lisa kreem beseele alati enne serveerimist, muidu muutub besee väga nätskeks ja kaotab oma mõnusa krõmpsu koostise.