Wösel õunaäädikaga marineeritud räimed - Käsitööäädikad Saaremaalt

Wösel õunaäädikaga marineeritud räimed

Wösel õunaäädikaga marineeritud räimed

Koostisosad:

  • 400 g puhastatud räimeliblikaid
  • 2 dl Wösel õunasiidriäädikat
  • 2-3 tk väiksemat punast sibulat
  • 1 spl meresoola
  • 1 spl rafineerimata roosuhkrut
  • 1 tl roseepipart
  • Ca 10 nelgitera
  • Musta pipart
  • 1 tk loorberileht

Lisa kalad laiapõhjalisse anumasse, seejärel vala peale äädikas, milles eelnevalt on lahustatud sool ja suhkur. Õunaäädikas on õrn äädikas ning seetõttu vett retsepti ei lisanud. Kuid kui sulle tundub marinaad liiga äädikane, lisa pisut vett. Nii saad mugavalt reguleerida marinaadi ja kalade happelist maitset. Kui marinaadile vett ei lisa, saavad kalad umbes ööpäevaga valmis, lahjemas marinaadis kulub kalade valmimiseks 2-3 päeva. Oma maitse järgi saad vajadusel lisada ka soola, suhkrut. Marinaadis annab head maitset nelk ning kuna marinaadi ei keeda, peenesta nelgiterad õrnalt uhmris. Kalaliha on oma maitselt küllaltki õrn, seetõttu lisa musta pipart õige pisut. Viimasena lisa kalade vahele roseepipar, loorberileht ja punase sibula rõngad. Enne kui marinaadi külmkappi pistad, sega kalad koos sibulaga korralikult läbi. Kindlasti tuleks jälgida, et kõik kalad oleks ilusasti marinaadis.

Kuidas kalu säilitada ja kui kaua säilivad?

Marineeritud räimi soovitatakse säilitada kas koos marinaadiga või õliga üle valatult, tihedalt suletud purgis. Väidetavalt säilivad kalad külmikus vähemalt nädala.
Marineeritud räimed sobivad hästi leiva peale, keedukartuli ja hapukoorega prae kõrvale ja muidugi niisama suupistena.

 

Vaata ka neid retsepte...

Scroll to Top