Marineeritud kukeseened - Käsitööäädikad Saaremaalt

Marineeritud kukeseened

Marineeritud kukeseened

See marinaad sobib hästi kukeseente ja teiste heade söögiseente marineerimiseks.

Valmistamiseks vajad:

  • Ca 1,5 kg kukeseeni
  • 800 ml vett
  • 150-175 ml aroonia-õunasiidriäädikat (sobib hästi ka õunasiidriäädikas meega)
  • 1 keskmine sibul
  • 1 suurem porgand
  • 5-6 musta pipra tera
  • 4 vürtspipratera
  • 1 loorberileht
  • 2 tl sinepiseemneid (kuhjaga)
  • 4 nelgitera
  • 1,5 spl meresoola (kuhjaga)
  • 4,5 spl suhkrut (kuhjaga)

Puhasta kukeseened, koori ja tükelda porgand ning sibul. Potis sega kokku vesi ning muud marinaadi komponendid, välja arvatud äädikas. Lisa porgand ning sibul. Lase marinaadil keema tõusta, keeda paar minutit, seejärel lisa seened. Marinaad ei pea seeni katma, kuna seentes endas on palju vett. Keeda seeni koos marinaadiga kuni seentest on vedelik eraldunud ning marinaad katab seeni, vajadusel eemalda tekkinud vaht. Viimasena lisa äädikas ja lase marinaad hetkeks veel keema. Tõsta seened purkidesse ja vajadusel kalla peale veel kuuma mainaadi, et purgid oleks korralikult täis. Enne kui purgid söömiseks avad, võiks marinaad minimaalselt paar nädalat maitsestuda.

Vaata ka neid retsepte...

Scroll to Top